Om u-go

Det er juni 2018. Solen skinner, fjordene glitrer. Utsikten fra Preikestolen er spektakulær. Bjarte er synshemmet og ser bare 10 prosent av den vakre naturen som omringer ham - men han føler 100 prosent av den.

Historien

Ideen bak U-GO kom til sommeren 2018. Det var først da Marianne Hebnes oppdaget verdien U-GO ville gi til sin venn Bjarte. I 2012 deltok Bjarte i TV-serien "Ingen grenser" med Lars Monsen, hvor en gruppe mennesker med funksjonsnedsettelser var med Monsen på tur.

Dette inspirerte Marianne Hebnes til å ta kontakt med Bjarte for å kunne realisere drømmen hans om å bestige Preikestolen før øyesykdommen hans, RP, gjør at synet blir helt borte. De knyttet fort et vennskap og hun var ledsager for ham i forbindelse med løp og turer. Bjarte har nemlig en aktiv livsstil og stor lidenskap for naturen, til tross for hans manglende evne til å se.

For å kunne ledsage sin venn, brukte Marianne en stor krok i stål surret inn i et håndkle. Tanken slo henne: Finnes ingen egne hjelpemiddel for dette? Hun kontaktet flere svaksynte og gjorde grundig research på markedet. De mest kjente løsninger for ledsaging per i dag er: pinne, tau, holde hender eller andre hjemmelagde innretninger. Disse løsningene gir ikke brukeren den stabiliteten han trenger for å føle seg trygg og Marianne innså at verden trengte et egnet verktøy til ledsaging av svaksynte. Gjennom U-GO fikk Bjarte oppfylt drømmen om å klatre på det velkjente fjellplatået som ligger 604 meter over havet. Ved hjelp av den første prototypen av U-GO navigerte Bjarte seg på utfordrende stier og bratte områder - mens han var trygt knyttet til Marianne som hans ledsager.

For hvem?

U-GO bøylen egner seg for både barn og voksne, enten de har nedsatt syn, nedsatt balanse, svekket muskulatur, CP, eller andre funsksjonsnedsettelser. Det er et innovativt og nytt hjelpemiddel som kan gjøre verden mer tilgjengelig for flere!